Laptop maten

Het kiezen van een nieuwe laptop kan soms een hele klus zijn, naast het verschil in specificaties en uiteraard de prijs, zijn er ook verschillende maten waaruit je kunt kiezen. De maat is geheel afhankelijk van je werkzaamheden. Ben je veel onderweg of gebruik je hem voor het bewerken van foto’s? Dit kan de keuze voor een bepaalde maat beïnvloeden.

Maten van een laptop

Bij een elektronicawinkel zoals de Mediamarkt zie je hele rijen met laptops staan in allerlei mooie ontwerpen en afmetingen. Als je veel onderweg bent, dan is een kleinere formaat, bijvoorbeeld 15,6 inch een prima formaat. Wanneer je veel werkt met foto’s of het fijn vindt om een iets groter scherm te hebben dan is een 17,3 inch laptop een aanrader.

 

Bekijk de laptop formaten >>

  • Laptop formaten in centimeter en inches
  • Advies over de juiste diameter
  • Bepaal eenvoudig welke maat je nodig hebt!

 

Adviseer mij over de juiste maat >>

 

Diameter beeldscherm

De diameter van een beeldscherm bepaald de maat van een laptop. Verschillende merken hebben ook verschillende beeldscherm maten. De meest voorkomende maten zie je hieronder in een tabel. Je kunt de diameter in inch eenvoudig omrekenen naar centimeters. Heb je al ervaring met verschillende laptops? Dan is de keuze een stuk eenvoudiger. Ervaar de verschillende afmetingen in de winkel en bepaal welk formaat het beste bij je past.

11,6 inch

Met een scherm van 11,6 inch is dit een kleine formaat. Je kunt het gebruiken voor allerlei doeleinden, echter door het kleine scherm zijn niet alle details even goed zichtbaar als met een grotere variant. Je kunt een 11,6 inch laptop eenvoudig meenemen in een tas of grote jaszak.

13,3 inch

Erg compact en handig voor op reis is een 13,3 inch laptop. Verschillende merken hebben een model met die formaat. Je kunt er leuke video’s op kijken voor de kinderen, maar ook het verwerken van teksten of het bijwerken van de mail gaat op dit formaat prima.

14 inch

Het merk Acer heeft verschillende compacte computers met een scherm van 14 inch. Dit compacte formaat kun je zonder moeite meenemen in een schoudertas of in een sleeve. Door het lage gewicht merk je nauwelijks dat je met een laptop op pad bent.

15,6 inch

Dit is één van de meest gekozen formaten. Met een 15,6 inch kun je alles doen wat je op een normale desktop ook zou willen doen. Van het bewerken van foto’s tot het verwerken van teksten. Als je meer ruimte nodig hebt kun je overstappen op een 17,3 inch laptop.

17,3 inch

Een laptop met een 17,3 inch scherm heeft een breedbeeld scherm en is daardoor zeer geschikt voor het bewerken van foto’s en video’s. Daarnaast kun je het scherm vaak splitsen waardoor je met twee documenten tegelijkertijd kunt werken.