85 inch tv afmetingen

Wat zijn de afmetingen van een 85 inch tv? Tv kopen van 85 inch? Bekijk dan de afmetingen, zoals de hoogte en breedte in cm en handige informatie op Coolblue:

85 inch tv afmetingen 85 inch tv informatie

Afmeting 85 inch tv

Informatie over de afmetingen van een 85 inch tv in cm. Het kennen van de afmetingen, zoals de hoogte en breedte, van een 85 inch tv is belangrijk omdat je zeker wilt weten dat deze past in de ruimte. Daarnaast kunnen de afmetingen invloed hebben op de kijkafstand en -hoek. Het begrijpen van het werkelijke formaat, en niet alleen het diagonale schermformaat, kan je helpen bij het maken van een beslissing over welke TV het beste voldoet aan jouw behoeften.

Door de afmetingen in cm van een tv vooraf op te zoeken kan je bepalen of het formaat geschikt is voor bijvoorbeeld de woonkamer. Ook kan je aan de hand van het formaat de aanbevolen kijkafstand bepalen. De breedte, hoogte en diagonale formaat van een 85 inch tv vind je hieronder.

85 inch in cm

Hoe groot is een 85 inch tv? Tv formaten worden weergegeven als de diagonale afstand tussen de twee uiterste hoeken. Een groot formaat tv biedt een indrukwekkende kijkervaring die veel verder gaat dan die van standaard tv-formaten.

Om inches om te zetten naar centimeters, vermenigvuldig je het aantal inches met 2,54, omdat één inch gelijk is aan 2,54 centimeter.

85 inches x 2,54 cm = 215,9 cm

Deze tv heeft een diagonaal van ongeveer 216 cm.

Populaire tv’s met deze afmetingen

Samsung

85 inch tv afmetingen Samsung

Bekijk de nieuwste Samsung tv’s op Coolblue met daarbij de afmetingen en advies.

Bekijken

Sony

85 inch tv afmetingen Sony

TV’s van het merk Sony bekijk je op Coolblue met daarbij de afmetingen en tips.

Bekijken

Philips

85 inch tv afmetingen Philips

De populairste tv’s van Philips bekijk je op Coolblue. Bekijk de afmetingen.

Bekijken

Wat is het formaat?

85 inch tv afmetingen

Breedte 85 inch tv

Hoe breed is een 85 inch tv? Het is handig om de breedte van een tv te weten voordat je deze gaat kopen. Je wilt namelijk weten of het qua breedte past in bijvoorbeeld de woonkamer. De breedte van dit formaat televisie kan verschillen afhankelijk van het model en merk. Voor een gemiddeld formaat kan de breedte worden gemeten op basis van de diagonale afmeting.

Een 85 inch tv heeft een breedte inclusief rand van zo’n 190 cm.

Hoogte 85 inch tv

Hoe hoog is een 85 inch tv? Om te bepalen of het formaat geschikt is voor de desbetreffende ruimte is het handig om naast de breedte ook de hoogte te weten. De hoogte van dit formaat verschilt model en merk, omdat randen en andere opties kunnen variëren. De gemiddelde hoogte vind je hieronder.

De hoogte van een 85 inch tv is ongeveer 109 cm, inclusief randen.

Kijkafstand 85 inch tv

Wat is de ideale kijkafstand voor een 85 inch tv? Kijkafstand is de afstand tussen jou en de tv. Voor een 85 inch tv wil je niet te dichtbij zitten en je wilt ook niet te ver weg zitten omdat je dan details kunt missen. Een goede kijkafstand zorgt ervoor dat je comfortabel kunt kijken zodat je het volledige beeld en alle details duidelijk ziet.

De ideale kijkafstand voor deze tv is 4 – 6 meter.

Het is belangrijk om de juiste kijkafstand te kennen voordat je een tv koopt omdat het je helpt de beste plek voor je tv in je kamer te bepalen. Als je te dichtbij zit, kan het beeld te intens zijn en als je te ver weg zit, kun je niet alle details zien.

Daarom is het aan te raden om vooraf de afmetingen van een tv op te zoeken en deze te vergelijken met de beschikbare ruimte in de kamer. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe je kamer eruit gaat zien.

Veelvoorkomende tv maten en merken:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Philips
  • Panasonic

Tabel 85 inch tv afmetingen

TV afmeting (inch)Diagonaal in cmBreedte in cmHoogte in cm
85 inch215,9 cm190 cm109 cm
85 inch tv afmetingen tabel

TV AFmetingen:

Per tv formaat de afmetingen in cm opzoeken? Bekijk hieronder de meest voorkomende tv formaten met daarbij de hoogte en breedte. De hoogte en breedte van een tv is handig om te weten welk formaat bij jou past.