75 inch tv afmetingen

De afmetingen van een 75 inch tv, zoals de hoogte en breedte. Alle afmetingen van een 75 inch tv met handige informatie bekijk je op Coolblue:

75 inch tv afmetingen 75 inch tv informatie

Afmeting 75 inch tv

Ontdek de afmetingen van een 75 inch tv in cm. Welk formaat tv kies ik? De afmetingen van een tv zijn een van de belangrijkste specificaties waarop je moet letten. Je wilt namelijk een tv kopen met de juiste afmetingen, niet te groot of te klein. Het is handig om vooraf de afmetingen van een 75 inch tv te weten zodat je kunt bepalen of een tv past in de ruimte, zoals een woonkamer of slaapkamer. Ook kan je een goede inschatting maken van hoe de tv in de ruimte komt te staan of hangen. Hiervoor kan je op deze website de maten vinden van een 75 inch tv, zoals de diagonale afmeting en de hoogte en breedte.

75 inch in cm

Hoe groot is een 75 inch tv? De diagonale afstand is de afstand tussen de onderste hoek aan de ene kant en de bovenste hoek aan de andere kant. Dit formaat wordt weergegeven in inches. In Nederland meten we met centimeters, om het formaat van een 75 inch tv in cm te weten te komen dien je dit te berekenen. Een inch staat gelijk aan 2,54 centimeter. Hieronder kan je de schermgrootte vinden:

Om de diagonaal van een tv in centimeters te bepalen, vermenigvuldig je het aantal inches met 2,54.

75 inches x 2,54 cm = 190,7 cm.

Dit betekent dat deze tv diagonaal ongeveer 189 – 190 centimeter is.

Populaire tv’s met deze afmetingen

Samsung

75 inch tv afmetingen Samsung

Bekijk de grote Samsung tv’s op Coolblue met daarbij de afmetingen en tips.

Bekijken

LG

75 inch tv afmetingen LG

Grote LG tv’s vind je op Coolblue met daarbij de afmetingen informatie.

Bekijken

Philips

75 inch tv afmetingen Philips

Deze grote tv’s van Philips vind je op Coolblue. Advies en de afmetingen per type.

Bekijken

Hoe groot is een 75 inch tv?

75 inch tv afmetingen

Breedte 75 inch tv

Hoe breed is een 75 inch tv? De breedte van dit formaat is een belangrijke specificatie. Met deze afmeting kan je bepalen of een tv past in de ruimte, zoals de woonkamer of slaapkamer. De breedte van een 75 inch televisie kan verschillen per merk en model, wij raden daarom aan om deze na te kijken. De gemiddelde breedte vind je hieronder, dit geeft een goede indicatie in cm.

Een 75 inch TV heeft een breedte van het scherm inclusief rand van zo’n 167 cm.

Hoogte 75 inch tv

Hoe hoog is een 75 inch tv? Ook de hoogte kan per merk en model verschillen, hierbij raden wij ook aan om de specificaties te bekijken. Aan de hand van diverse modellen kunnen wij een schatting maken, dit is de gemiddelde hoogte van het formaat.

De hoogte van een 75 inch tv is ongeveer 96 cm, inclusief randen.

Kijkafstand

Wat is de ideale kijkafstand voor een 75 inch tv? De kijkafstand is belangrijk omdat het niet goed is om te dicht om tv van te dichtbij of van te veraf te bekijken. De kijkafstand is de afstand in meters tussen de tv en de plek waar vanaf je kijkt, bijvoorbeeld de bank. De ideale kijkafstand voor deze tv is 3,5 – 5 meter.

Ook moet de tv passen in het geheel van de ruimte. Een te groot of te klein formaat past niet in de woonkamer of slaapkamer. Daarom is het van belang om vooraf de maten te weten zodat je kunt meten of de tv fysiek past en of het formaat geschikt is voor de ruimte.

De breedte en hoogte helpen je bij het vinden van het juiste formaat en de juiste plek binnen de ruimte.

Veelvoorkomende tv maten en merken:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Philips
  • Panasonic

Tabel 75 inch tv afmetingen

TV afmeting (inch)Diagonaal in cmBreedte in cmHoogte in cm
75 inch189 cm167 cm96 cm

TV AFmetingen:

Per tv formaat de afmetingen in cm opzoeken? Bekijk hieronder de meest voorkomende tv formaten met daarbij de hoogte en breedte. De hoogte en breedte van een tv is handig om te weten welk formaat bij jou past.