65 inch tv afmetingen

Wat zijn de afmetingen van een 65 inch tv? De hoogte en breedte in cm en de overige afmetingen bekijk je op Coolblue:

65 inch afmetingen 65 inch tv informatie

Afmeting 65 inch tv

Wat zijn de afmetingen van een 65 inch tv in cm? Wanneer je een 65 inch tv overweegt te kopen, zijn de afmetingen een belangrijke factor. Hoe de tv in je ruimte past, hangt af van verschillende overwegingen:

Allereerst is er de daadwerkelijke grootte van de tv, die meestal diagonaal wordt gemeten in inches of centimeters. Maar alleen weten hoe groot het scherm is, geeft je niet het volledige beeld. Je moet ook rekening houden met breedte en hoogte van de tv. Hoewel moderne tv’s vaak dunne randen hebben, kan dit nog steeds invloed hebben op hoe de tv er uitziet en past in bijvoorbeeld de woonkamer. Informatie over de afmetingen van een 65 inch tv vind je op deze pagina. Ontdek de afmetingen in cm, zoals de diagonale afstand en de breedte en hoogte. Ook vertellen we je wat de aanbevolen kijkafstand is van dit formaat.

65 inch in cm

Hoeveel groot is een 65 inch tv? Tv formaten worden weergegeven in inches. In Nederland wordt veel gebruik gemaakt van centimeters voor het weergeven van een afstand. Hieronder kan je het formaat van een 65 inch tv omrekenen naar centimeters, waarbij gebruik wordt gemaakt van het feit dat één inch gelijk is aan 2,54 centimeter.

Om de grootte van een tv in centimeters te bepalen, vermenigvuldig je het aantal inches met 2,54.

65 inches x 2,54 cm = 165,1 cm.

Dit betekent dat deze tv diagonaal ongeveer 165 centimeter is.

Populaire tv’s met deze afmetingen

Samsung

65 inch tv afmetingen Samsung

Bekijk de Samsung tv’s met dit formaat op Coolblue met daarbij tips en advies.

Bekijken

LG

65 inch tv afmetingen LG

LG tv’s met dit formaat vind je op Coolblue met daarbij koopadvies en tips.

Bekijken

Philips

65 inch tv afmetingen Philips

De tv’s van Philips vind je op Coolblue. Informatie over het formaat per type.

Bekijken

Hoe groot is een 65 inch tv?

65 inch tv afmetingen

Breedte 65 inch tv

Hoe breed is een 65 inch tv? De breedte van dit formaat televisie kan variëren afhankelijk van het merk en model. De breedte hieronder is een benadering omdat de werkelijke afmetingen afhankelijk zijn van de grootte van de rand en andere elementen van de tv. Het is altijd een goed om de specifieke afmetingen van het model dat je overweegt te kopen eerst te controleren.

Voor een 65 inch TV ligt de breedte van het scherm inclusief rand op zo’n 145 cm.

Hoogte 65 inch tv

Wat is de hoogte van een 65 inch tv? Ook de hoogte van dit formaat tv hangt af van het merk en model, omdat randen en andere elementen kunnen variëren. De gemiddelde hoogte van dit formaat vind je hieronder. Bekijk de precieze afmetingen bij de specificaties van de tv die je wilt gaan kopen.

De hoogte van een 65 inch tv is ongeveer 84 cm, inclusief randen.

Kijkafstand

Wat is de kijkafstand voor een 65 inch tv? De kijkafstand is de afstand tussen de tv en de kijker, bijvoorbeeld de afstand tussen de tv en de bank in de woonkamer. Er zijn richtlijnen omdat het niet fijn kijkt wanneer je te dicht op een tv zit of er te ver vanaf zit. De ideale kijkafstand voor deze tv is 3 – 5 meter.

Tevens moet het model qua afmetingen fysiek passen in de ruimte, zoals een woonkamer. Past de grootte bij de ruimte en is deze niet te groot of te klein?

Het is aan te raden om vooraf de afmetingen van dit formaat tv te weten zodat je kunt meten of de tv past in de ruimte. Ook kan je vooraf hierdoor een idee hebben van de grootte van de tv en bepalen of de kijkafstand wordt behaald.

Veelvoorkomende tv maten en merken:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Philips
  • Panasonic

Tabel 65 inch tv afmetingen

TV afmeting (inch)Diagonaal in cmBreedte in cmHoogte in cm
65 inch165 cm145 cm84 cm

TV AFmetingen:

Per tv formaat de afmetingen in cm opzoeken? Bekijk hieronder de meest voorkomende tv formaten met daarbij de hoogte en breedte. De hoogte en breedte van een tv is handig om te weten welk formaat bij jou past.