55 inch tv afmetingen

Wat zijn de afmetingen van een 55 inch tv? 55 inch tv’s met daarbij de hoogte, breedte en de overige afmetingen bekijk je op Coolblue:

55 inch afmetingen 55 inch tv advies

Afmeting 55 inch tv

Wat zijn de afmetingen van een 55 inch tv in cm? Bij het kiezen van een nieuwe televisie is de grootte een van de belangrijkste overwegingen. Vooral wanneer je kijkt naar modellen zoals de 55 inch tv, is het essentieel om te weten wat de afmetingen zijn, zoals de hoogte en breedte. De reden hiervoor: televisies vormen ook een belangrijk onderdeel van het interieur van onze woonkamer of andere ruimtes. Door de juiste afmetingen van een 55 inch tv vooraf op te zoeken kan je bepalen of het formaat geschikt is en wat de kijkafstand is. De hoogte, breedte en diagonale afstand van een 55 inch tv vind je op deze pagina.

55 inch in cm

Hoeveel cm is een 55 inch tv? Het omrekenen van inches naar centimeters is een wiskundige berekening, waarbij gebruik wordt gemaakt van het feit dat één inch gelijk is aan 2,54 centimeter. De reden voor deze specifieke waarde ligt in de internationaal overeengekomen definitie van de inch, die sinds 1959 als precies 2,54 centimeter is vastgesteld.

Om de grootte van een tv in centimeters te vinden, vermenigvuldig je het aantal inches met 2,54.

55 inches x 2,54 cm = 139,7 cm.

Dit betekent dat deze tv diagonaal ongeveer 139,7 centimeter is.

Populaire tv’s met deze afmetingen

Samsung

55 inch tv afmetingen Samsung

Bekijk de mooiste Samsung tv’s op Coolblue met daarbij de afmetingen en advies.

Bekijken

LG

LG tv’s vind je op Coolblue met daarbij de afmetingen en koopadvies met tips.

Bekijken

Philips

De nieuwste tv’s van Philips bekijk je op Coolblue. Advies en de afmetingen per type.

Bekijken

Hoe groot is een 55 inch tv?

Breedte 55 inch tv

Hoe breed is een 55 inch tv? De breedte van een 55 inch televisie, net als de hoogte, kan variëren afhankelijk van het model en merk. Voor een standaard tv kan de breedte worden gemeten op basis van de diagonale afmeting.

Voor een 55 inch TV ligt de breedte van het scherm inclusief rand op zo’n 122 – 123 cm.

Hoogte 55 inch tv

Wat is de hoogte in cm van een 55 inch tv? De hoogte van een 55 inch tv hangt af van het specifieke model en merk, omdat randen en andere opties kunnen variëren. Wanneer we het hebben over alleen het scherm (dus zonder voetstuk of randen), kunnen we een schatting maken op basis van de diagonale afmeting.

De hoogte van een 55 inch tv is ongeveer 70 – 72 cm, inclusief randen.

Kijkafstand 55 inch tv

Wat is de kijkafstand voor een 55 inch tv? De kijkafstand voor een televisie hangt niet alleen af van de grootte, maar ook van de resolutie van het scherm en de persoonlijke voorkeur van de kijker. De ideale kijkafstand voor deze tv is 2 – 4 meter.

Daarnaast spelen factoren zoals kijkafstand en kamerinrichting een rol bij de optimale kijkervaring. Een te grote tv in een kleine kamer kan bijvoorbeeld overweldigend zijn, terwijl een te kleine tv in een grote ruimte misschien niet het gewenste effect heeft.

Daarom is het cruciaal om vooraf de afmetingen van een 55 inch tv te kennen en deze te vergelijken met de beschikbare ruimte. Het zorgt ervoor dat je keuze niet alleen gebaseerd is op technische specificaties, maar ook op hoe het apparaat in de algehele ruimte past.

Veelvoorkomende tv maten en merken:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Philips
  • Panasonic

Tabel 55 inch tv afmetingen

TV afmeting (inch)Diagonaal in cmBreedte in cmHoogte in cm
55 inch139,7 cm122 – 123 cm70 – 72 cm
55 inch tv afmetingen tabel

TV AFmetingen:

Per tv formaat de afmetingen in cm opzoeken? Bekijk hieronder de meest voorkomende tv formaten met daarbij de hoogte en breedte. De hoogte en breedte van een tv is handig om te weten welk formaat bij jou past.