50 inch tv afmetingen

Ontdek de afmetingen van een 50 inch tv. Informatie over de hoogte en breedte in cm van een 50 inch tv bekijk je op Coolblue:

50 inch afmetingen 50 inch tv advies

Afmeting 50 inch tv

Wat zijn de afmetingen (hoogte en breedte) van een 50 inch tv? De afmetingen van een tv zijn een belangrijke specificatie wanneer je een tv gaat kopen. Het formaat mag niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Wat is voor jou het juiste formaat? De afmetingen van een 50 inch tv vind je op deze pagina. Aan de hand van de breedte en hoogte in cm kan je bepalen of dit formaat geschikt is. Je kunt met deze maten berekenen of de tv fysiek past in een bepaalde ruimte, zoals een woonkamer of slaapkamer. Ook kan je met de afmetingen bepalen of de tv past in het geheel van de ruimte. Daarnaast kan je aan de hand van de ideale kijkafstand van dit formaat kijken of een 50 inch tv geschikt is.

50 inch in cm

Hoe groot is een 50 inch tv in cm? Tv formaten worden doorgaans weergegeven in inches. In ons land worden afstanden weergegeven in centimeters. Het omrekenen van inches naar centimeters is een berekening die je hieronder kunt bekijken. De waarde van één inch is gelijk aan 2,54 centimeter. Een televisiescherm met een diagonale afstand van 50 inch meet van de ene hoek van het scherm naar de tegenovergestelde hoek.

Om de diagonale afmeting van een tv in centimeters te berekenen, vermenigvuldig je het aantal inches met 2,54.

50 inches x 2,54 cm = 127 cm.

Dit betekent dat deze tv diagonaal ongeveer 127 centimeter is.

Populaire tv’s met deze afmetingen

Samsung

50 inch tv afmetingen Samsung

Bekijk dit formaat Samsung tv’s op Coolblue met daarbij de afmetingen en advies.

Bekijken

LG

50 inch tv afmetingen LG

Dit formaat LG tv’s vind je op Coolblue met daarbij de afmetingen tips.

Bekijken

Philips

50 inch tv afmetingen Philips

De tv’s van Philips bekijk je op Coolblue. Informatie over de afmetingen per type.

Bekijken

Hoe groot is een 50 inch tv?

50 inch tv afmetingen

Breedte 50 inch tv

Hoe breed is een 50 inch tv? Aan de hand van de breedte van een 50 inch tv kan je bepalen of het formaat geschikt is voor een bepaalde ruimte. Door de breedte te kennen is het mogelijk om te bepalen of dit formaat past op een bepaalde plek, bijvoorbeeld aan de muur of op een tafel. Dit formaat wordt gebruikt in de woonkamer, slaapkamer of bijvoorbeeld op een kantoor. De breedte kan verschillen perk merk of model, wij raden aan om vooraf de specifieke afmetingen te bekijken. De gemiddelde breedte vind je hieronder:

Voor een 50 inch TV ligt de breedte van het scherm inclusief rand op zo’n 111 cm.

Hoogte 50 inch tv

Wat is de hoogte in cm van een 50 inch tv? Voor de hoogte geldt ook dat dit kan verschillen per merk en model, doordat randen en elementen kunnen verschillen. De gemiddelde hoogte van dit formaat vind je hieronder. Dit is handig wanneer je wilt weten of de tv past op een bepaalde plek. De gemiddelde hoogte in cm:

De hoogte van een 50 inch tv is ongeveer 64 cm.

Kijkafstand

Wat is een geschikte kijkafstand voor een 50 inch tv? De afstand tussen de tv en de kijker wordt de kijkafstand genoemd. Het is aan te raden om hier rekening mee te houden omdat je niet te dicht op een tv wilt zitten of er te ver vanaf. De ideale kijkafstand hangt niet alleen af van de grootte, maar ook van de resolutie van het scherm. De ideale kijkafstand voor deze tv is 2 – 3,5 meter.

Met de afmetingen kan je een goede inschatting maken van hoe de ruimte eruit komt te zien en of de tv past op een bepaalde plek. Bekijk altijd even het exacte formaat bij de specificaties, zo kan je nog preciezer meten indien dit nodig is.

Een te grote of te kleine tv kopen vermijd je door vooraf de maten te bekijken.

Veelvoorkomende tv maten en merken:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Philips
  • Panasonic

Tabel 50 inch tv afmetingen

TV afmeting (inch)Diagonaal in cmBreedte in cmHoogte in cm
50 inch127 cm111 cm64 cm
50 inch tv afmetingen tabel

TV AFmetingen:

Per tv formaat de afmetingen in cm opzoeken? Bekijk hieronder de meest voorkomende tv formaten met daarbij de hoogte en breedte. De hoogte en breedte van een tv is handig om te weten welk formaat bij jou past.