48 inch tv afmetingen

De afmetingen van een 48 inch tv in cm. De hoogte, breedte en overige afmetingen van 48 inch tv’s bekijk je op Coolblue:

48 inch tv afmetingen 48 inch tv advies

Afmeting 48 inch tv

Wat zijn de afmetingen van een 48 inch tv in cm? Welk formaat kies je wanneer je een tv gaat kopen, dat is een vraag die we op deze pagina gaan beantwoorden. Het kennen van de afmetingen van een 48 inch televisie is essentieel om te bepalen of deze goed in een ruimte of op een meubelstuk past. Ook als je overweegt de tv aan de muur te hangen, zijn de juiste afmetingen nodig om een passende muurbeugel te selecteren. Wanneer je de afmetingen kent kan je bepalen of het formaat geschikt is voor een bepaalde ruimte, zoals de woonkamer of slaapkamer. De breedte en hoogte zijn hierin afmetingen die je kunt gebruiken.

Bij het vervoeren of verhuizen van de tv helpt het kennen van de afmetingen om te bepalen hoe je deze het beste kunt vervoeren. Een 48 inch tv verwijst naar de diagonale schermafmeting, de breedte en hoogte zijn anders, het is goed om de specifieke maten van het model te controleren.

48 inch tv in cm

Hoe groot is een 48 inch tv? Om de afmetingen in centimeters om te rekenen dien je het aantal inches te vergelijken met het aantal centimeters. Een inch is gelijk aan 2,54 centimeter.

Om de diagonale afstand van een tv in centimeters te vinden, vermenigvuldig je het aantal inches met 2,54. Dit is de afstand van de meest verre hoeken tot elkaar.

48 inches x 2,54 cm = 121,9 cm.

Dit betekent dat deze tv diagonaal ongeveer 122 centimeter is.

Populaire tv’s met deze afmetingen

Philips

48 inch tv afmetingen Philips Ambilight

Bekijk Philips Ambilight tv’s op Coolblue met daarbij de afmetingen en tips.

Bekijken

LG

48 inch tv afmetingen LG

Op Coolblue vind je LG tv’s met daarbij de afmetingen en advies met tips.

Bekijken

Philips

48 inch tv afmetingen Philips

De tv’s van Philips bekijk je op Coolblue met informatie over de afmetingen per type.

Bekijken

Hoe groot is een 48 inch tv?

48 inch tv afmetingen

Breedte 48 inch tv

Hoe breed is een 48 inch tv? De breedte van een 48 inch televisie is handig om te weten wanneer je wilt bepalen of een tv past in een ruimte. De exacte breedte verschilt per merk en type, we raden daarom aan om dit vooraf na te kijken. Hieronder vind je de gemiddelde breedte van een tv met dit formaat.

Een 48 inch tv heeft een breedte inclusief rand van zo’n 107 cm.

Hoogte 48 inch tv

Wat is de hoogte in cm van een 48 inch tv? Bij het bepalen van het meest geschikte formaat speelt ook de hoogte een rol. De hoogte van een 48 inch tv hangt af van het merk en model, omdat randen en andere elementen kunnen verschillen. We raden daarom aan om de specificaties te bekijken. Hieronder vind je de gemiddelde hoogte van dit formaat.

De hoogte van een 48 inch tv is ongeveer 62 cm, inclusief randen.

Kijkafstand

Wat is de aanbevolen kijkafstand voor een 48 inch tv? De kijkafstand is de ruimte tussen de tv en de kijker. Hangt de tv bijvoorbeeld aan de muur en kijk je vanaf de bank, dan is dit de kijkafstand. Deze afstand wordt weergegeven in meters. De ideale kijkafstand voor deze tv is 2 – 3 meter.

Daarnaast is de ruimte ook van belang, past het formaat in deze ruimte. Hoe is het formaat ten opzichte van de overige meubels en past het in het geheel? Aan de hand van de breedte en hoogte kan je hiervan een beeld krijgen.

Veelvoorkomende tv maten en merken:

  • Samsung
  • LG
  • Sony
  • Philips
  • Panasonic

Tabel 48 inch tv afmetingen

TV afmeting (inch)Diagonaal in cmBreedte in cmHoogte in cm
48 inch122 cm107 cm62 cm
tv 48 inch afmetingen tabel

TV AFmetingen:

Per tv formaat de afmetingen in cm opzoeken? Bekijk hieronder de meest voorkomende tv formaten met daarbij de hoogte en breedte. De hoogte en breedte van een tv is handig om te weten welk formaat bij jou past.